Kuparikierukka  

Kuparikierukan ehkäisyteho perustuu muovirungon ympärillä olevaan kuparilankaan. Kupari vaikuttaa kohdun olosuhteisiin heikentäen siittiöiden ja munasolun kulkua sekä siittiöiden hedelmöittämiskykyä.

Kuparikierukkaa käytetään myös jälkiehkäisyyn. Se sopii myös synnyttämättömille naisille. Kuparikierukka sopii naisille, jotka haluavat hormonittoman vaihtoehdon. Kuparikierukkaa voi käyttää imetyksen aikana.

  • Pitkäaikainen (5 vuotta) ehkäisy, joka ei vaadi jatkuvaa muistamista
  • Ei lisää veritulpan riskiä
  • Lisää usein kuukautisvuodon määrää
  • Voi lisätä kuukautiskipuja

KuparikierukkaLääkäri tai hoitaja asettaa kierukan kohtuun vastaanotolla. Kierukka asetetaan kohtuun ohuen ja taipuisan asetinputken avulla. Toimenpide kestää muutaman minuutin. Asetukseen voi liittyä hieman kipua, vuotoa tai huimauksen tunnetta, jotka yleensä häviävät nopeasti.

Kierukka tulee poistaa viimeistään sen viimeisen käyttövuoden lopussa. Kierukan voi poistattaa myös aiemmin, jos elämäntilanne muuttuu. Poiston jälkeen naisen hedelmällisyys palautuu ikää vastaavalle tasolle ja raskautta on mahdollista yrittää heti. Lääkäri tai hoitaja poistaa kierukan vetämällä pihdeillä kevyesti sen poistolangoista. Poistoon voi liittyä hieman kipua, vuotoa tai huimauksen tunnetta.

Paikallinen vaikutusPaikallinen ehkäisyvaikutus
Imetyksen aikanaVoi käyttää myös imetyksen aikana

 

> Miten paikallinen ehkäisyvaikutus eroaa systeemisestä ehkäisyvaikutuksesta.

> Lue lisää muista ehkäisymenetelmistä.

> Oletko aloittamassa ehkäisyä ? Lue miten toimia.