Seksi

Oma keho ja seksi

Seksi on toimintaa, jolla ihmiset toteuttavat seksuaalisuuttaan. Seksillä pyritään kiihottumiseen, hyvään oloon ja nautintoon.

Seksi on luonnollinen osa ihmiselämää. Aikuisilla on lupa leikkiä seksillä – ja seksissä on lupa mokata. Juttele kumppanisi kanssa mistä pidätte ja mistä ette, mitä haluaisitte kokeilla ja mistä vain fantasioitte. Uskaltakaa nauraa seksimokille ja nauttikaa yhdessäolosta.

Seksi ei ole velvollisuus eikä suoritus. On tärkeää, että seksi tuntuu hyvältä ja tuottaa nautintoa. Jos jokin asia seksissä pelottaa tai tuntuu pahalta, uskalla sanoa ei. Yhteisen ilon lisäksi seksissä on kysymys molemminpuolisesta vastuusta.

Seksuaalisuus kehittyy koko elämän ajan

Seksuaalisuus on olennainen osa ihmisen elämää. Siihen kuuluvat ihmisen seksuaalinen kehitys, biologinen sukupuoli, seksuaalinen suuntautuminen, sosiaalinen sukupuoli-identiteetti ja -rooli sekä lisääntyminen.

Seksuaalisuus ei siis tarkoita pelkkää seksin tekniikkaa, asentoja, kiihottumista ja laukeamista. Seksuaalisuus on kokeilua, tutkimusmatkailua ja rauhallista yhdessäoloa, joka lisää kihelmöintiä ja halua. Ihmisen seksuaalisuus kehittyy koko elämän ajan.