Oma keho

Naisen oma keho - hormonit, kuukautiset, raskaus, seksuaalisuus, seksitaudit

Naisen keho käy läpi kiehtovia ja hämmentäviäkin tapahtumia läpi elämän. Tästä osiosta voit lukea naisen elämään luonnollisesti kuuluvista asioista, kuten kuukautisista, hormoneista, seksistä ja raskaudesta.

Kuukautiset

Kuukautiset alkavat tytöillä yleensä 10–15 vuoden iässä. Jokaisessa kuukautiskierrossa naisen keho valmistautuu raskauteen. Lue lisää kuukautisista.

Hormonit

Hormonit ovat luonnollinen osa ihmistä, ja ne säätelevät elimistöämme monissa asioissa. Lue lisää hormonien vaikutuksista.

Seksi

Seksi on toimintaa, jolla ihmiset toteuttavat seksuaalisuuttaan. Seksillä pyritään kiihottumiseen, hyvään oloon ja nautintoon. Lue lisää seksistä ja seksuaalisuudesta.

Raskaus

Raskaus on uuden elämän alku. Uuteen elämänvaiheeseen liittyy monenlaisia muutoksia. Lue, mitä raskausaikana ja sen jälkeen tapahtuu.

Seksitaudit

Seksitaudit eli sukupuolitaudit tarttuvat pääasiassa seksikontaktissa. Niitä ovat esimerkiksi klamydia, tippuri, HIV ja kuppa. Lue lisää sukupuolitaudeista ja niiden ehkäisemisestä.

Emätintulehdukset

Emätintulehdukset, kuten hiivatulehdus ja bakteerivaginoosi ovat yleisiä ja helposti hoidettavia vaivoja, jotka lähes jokainen nainen kohtaa elämänsä aikana vähintään kerran. Lue lisää emätintulehduksista.