Pitkäaikaiset ehkäisymenetelmät

Pitkäaikainen raskaudenehkäisy - menetelmät

Pitkäaikaisia ehkäisymenetelmiä ovat hormonikierukka, kuparikierukka ja ehkäisykapseli. Näiden ehkäisyteho säilyy valmisteesta riippuen 3–5 vuotta. Lue lisää pitkäaikaisista ehkäisymenetelmistä.

Pitkäaikaiset ehkäisymenetelmät tarjoavat erittäin luotettavan ehkäisyn, jota ei tarvitse muistaa. On kuitenkin tärkeää tietää, että vain kondomi suojaa sukupuolitaudeilta.

Ehkäisy, jota ei tarvitse muistaa

Pitkäaikainen ehkäisyPitkäaikaisia ehkäisyvalmisteita ovat hormonikierukka, kuparikierukka ja ehkäisykapseli. Ne sopivat myös hajamieliselle, sillä asetuksen jälkeen niitä ei tarvitse muistaa, vaan ne vaikuttavat kehossa usean vuoden ajan. Unohduksista ei siis tarvitse huolehtia!

Asetus tapahtuu vastaanotolla

Pitkäaikaiset ehkäisymenetelmät asetetaan aina lääkärin tai hoitajan vastaanotolla. Ehkäisyteho säilyy valmisteesta riippuen 3–5 vuotta. Kierukan ja ehkäisykapselin voi poistattaa myös aiemmin, jos elämäntilanne muuttuu. Poiston jälkeen naisen hedelmällisyys palautuu nopeasti ikää vastaavalle tasolle ja raskautta on mahdollista yrittää heti.

Tutustu erilaisiin ehkäisymenetelmiin ja valitse sinulle sopivin vaihtoehto yhdessä lääkärisi tai hoitajasi kanssa. Sinulla on monia vaihtoehtoja, ja ehkäisymenetelmissä on eroja. Löydät varmasti itsellesi sopivan vaihtoehdon omien tarpeidesi ja mieltymystesi mukaan.